Ηλεκτρικό αυτοκίνητο PEUGEOT: Το μέλλον είναι εδώ!

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο PEUGEOT, το μέλλον της αυτοκίνησης είναι εδώ. Τα νέα μοντέλα e-208 και e-2008 κατακτούν ήδη την ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά, αφήνοντας πίσω βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, καθώς λειτουργούν με ισχύ μπαταρίας. Φυσικά, τα πιο μεγάλα τους πλεονεκτήματα, πέρα από τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, είναι τα οικονομικά, καθώς προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων, σημαντικές φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις. Επιπλέον, είναι διαθέσιμα και με επιδότηση αγοράς έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι οικονομικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξουμε μία ηλεκτροκίνητη λύση για τις καθημερινές μας μετακινήσεις; 

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο PEUGEOT: Τα 8+1 οικονομικά του πλεονεκτήματα

1. Δεν καίει βενζίνη ή diesel

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί μία πραγματική επένδυση που σε βάθος χρόνου προσφέρει υψηλή απόδοση. Ο πιο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ φθηνότερο από οποιοδήποτε άλλο καύσιμο, με μέσο κόστος μικρότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

2. Έχει χαμηλότερο κόστος service

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά οικονομικότερο και σε επίπεδο συντήρησης από ένα συμβατικό. Αυτό οφείλεται στο ότι οι μηχανισμοί του, από τον κινητήρα έως το κιβώτιο ταχυτήτων, είναι πολύ απλούστεροι από αυτούς ενός παραδοσιακού αυτοκινήτου, άρα υπάρχουν λιγότερα εξαρτήματα και λιγότερα υγρά για επαναπλήρωση.

3. Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας

Με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, διαγράφετε και τα τέλη κυκλοφορίας, ένα σημαντικό πάγιο έξοδο που επιβαρύνει τον ετήσιο προϋπολογισμό σας. Η χρέωση των τελών αναμένεται να παραμείνει σταθερά μηδενική και τα επόμενα χρόνια, κάτι που θα ενισχύσει την απόσβεση της επένδυσής σας.

4. Κυκλοφορεί ελεύθερα στο δακτύλιο

Κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο απαλλάσσεται από τους περιορισμούς του δακτυλίου. Έτσι, μαζί του μπορείτε να κυκλοφορείτε ελεύθερα στο κέντρο της Αττικής. Επιπλέον, τα μη ρυπογόνα οχήματα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ειδικές αστικές περιοχές, κατόπιν σχετικής άδειας.

5. Απαλλάσσεται από τέλη ταξινόμησης και φόρο πολυτελείας

Πλέον, ο τρόπος υπολογισμού των τελών ταξινόμησης έχει αλλάξει. Όλα τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της PEUGEOT εξαιρούνται από τα τέλη που επιβάλλονται για τα νέα συμβατικά οχήματα. Επιπλέον, δεν υπόκεινται σε φόρο πολυτελείας.

6. «Παρκάρει» δωρεάν μέσα στην πόλη

Από την 1η  Ιανουαρίου του 2021 έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2022, όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους στάθμευσης, εντός των διοικητικών ορίων των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, για θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης με πληρωμή.

7. Έρχεται με σημαντική εγγύηση μπαταρίας

Η μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων PEUGEOT είναι εγγυημένη για 8 χρόνια και 160.000 χιλιόμετρα για το 70% της χωρητικότητας φόρτισης. Έτσι, οι οδηγοί τους είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας χρήσης των οχημάτων τους.

8. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποτελεί ιδανική λύση και για εταιρείες

Οι χρήστες και κάτοχοι εταιρικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων PEUGEOT, δικαιούνται να επωφεληθούν από το κίνητρο τέλους εταιρικών αυτοκινήτων 0%. Επιπλέον, για τη δαπάνη απόσβεσης εταιρικού επιβατικού, χορηγείται στην επιχείρηση δυνατότητα έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδά της, με προσαύξηση κατά 50%.

+1. Η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου επιδοτείται από το κράτος

Όλο και περισσότερες χώρες πιστεύουν στα πλεονεκτήματα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υιοθετώντας προγράμματα παροχής κινήτρων για την αγορά του. Έτσι, και στην Ελλάδα εφαρμόζεται το νέο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με ισχυρή επιδότηση αγοράς για φυσικά, νομικά πρόσωπα ή ταξί.

Όσον αφορά στα φυσικά πρόσωπα, η επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι 20% (έως 6.000€) για Λιανική Τιμή Προ Φόρων έως 30.000€ και 15% (έως 6.000€) για Λιανική Τιμή Προ Φόρων από 30.001€ έως 50.000€. ΑΜΕΑ & πολύτεκνοι επιδοτούνται επιπλέον με 1.000€, ενώ η απόσυρση είναι προαιρετική και επιδοτείται με 1.000€. Επίσης, παρέχεται επιδότηση 500€ στην προαιρετική αγορά και εγκατάσταση “έξυπνου” οικιακού σημείου επαναφόρτισης.

Κατά την περίοδο της εφαρμογής του προγράμματος, από τον Αύγουστο του 2020 μέχρι σήμερα, η ζήτηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ξεπεράσει ήδη κατά 20% τις ταξινομήσεις της τελευταίας 4ετίας.

Αποκτήστε το νέο σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην PEUGEOT ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ

Σκέφτεστε να αποκτήσετε το δικό σας ηλεκτρικό όχημα PEUGEOT; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να ενημερωθείτε σήμερα για τα πλεονεκτήματα μίας τέτοιας κίνησης από τους ειδικούς της PEUGEOT ΓΚΑΛΛΟ. Αποκτήστε σήμερα το νέο e-208, το best seller ηλεκτρικό supermini ή το νέο κορυφαίο e-2008 SUV και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία οδήγησης εντός ή εκτός πόλης με:

            ✔ Υψηλή αυτονομία: 340 χιλιόμετρα για το e-208 και 320 χιλιόμετρα για το e-2008

            ✔ Χαμηλά κόστη συντήρησης

            ✔ Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας

            ✔ Αθόρυβη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα 100Kw (136 ίππων)

            ✔ Εντυπωσιακές επιδόσεις: ακαριαία επιτάχυνση και εντυπωσιακή ροπή 260Nm

            ✔ 3 προφίλ οδήγησης (Normal, Sport & Eco) ανάλογα με τον τύπο του οδηγού

            ✔ Δυνατότητα φόρτισης του 80% της μπαταρίας του έως και σε 30 λεπτά

            ✔ Μηδενικές εκπομπές ρίπων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδόσεις, την διαθεσιμότητα και τους τρόπους απόκτησής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων PEUGEOT, επικοινωνήστε σήμερα με την PEUGEOT ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ

PEUGEOT ΚΑΛΛΙΑΝΤΑΣΗΣ

Κάθετες μονάδες (Showroom – Συνεργείο – Φανοποιείο – Ανταλλακτικά)

  • ΓΛΥΦΑΔΑ, Λ. Μεσογείων 421. Τηλέφωνο: 210 89 40 612
  • ΑΛΙΜΟΣ, Τσούντα 72 & Πεταλά 39. Τηλέφωνο: 210 96 25 300
  • ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Αιδινίου 11. Τηλέφωνο: 210 97 60 000